Handige Hulpmiddelen

Antwoord op uw vragen, inzicht door getallen

Of een oplossing antwoord geeft op uw vraag is soms moeilijk te bepalen. Wat kost het en wat levert het op, is een regeling ook voor mij toegankelijk? Om een antwoord te geven op uw vragen hebben we handige hulpmiddelen verzameld waarmee u snel een antwoord krijgt.

AOW-leeftijd

Bijna iedereen die woont of werkt in Nederland, bouwt automatisch AOW op. De leeftijd waarop u AOW krijgt wordt de komende jaren in stappen verhoogd.

Op de website van het SVB kunt u zien wat uw AOW leeftijd is

Heeft u een pensioengat?

Heeft u op het moment dat u met pensioen gaat minder dan 70% van uw laatsverdiende salaris, dan heeft u een pensioengat.

Wilt uw weten of u een pensioengat heeft en zo ja, hoe groot dat tekort is? Kijk dan op

> Mijn pensioenoverzicht

Jaarruimte en reserveringsruimte

Wilt u nu geld opzij leggen om straks uw pensioen aan te vullen dan betaalt de fiscus in veel gevallen mee; u mag de inleg tot een vastgesteld maximum aftrekken.

Of u de premie die u voor de aanvulling van uw pensioen mag aftrekken is afhankelijk van de hoeveelheid premie die u in het lopende jaar ingelegd heeft (de jaarruimte) en de premie die u in de afgelopen zeven jaar ingelegd heeft (de reserveringsruimte)

> Op de website van de Belastingdienst kunt u de jaarruimte berekenen.

Beleggen voor extra Pensioen

GFH Giro is aanbieder van beleggingsproducten. Beleggen biedt u de kans, afhankelijk van het risico dat u wilt lopen, op een hoger rendement dan sparen zou doen. Bij het beleggen voor extra pensioen kunt u wellicht gebruik maken van fiscaal voordeel.

Ons handige PensioenOpbouw-rekenhulp geeft u een idee wat uw inleg kan opleveren.